6.01.2008 г., 14:17 ч.

Да бъдеш лястовица... (когато е студено) 

  Поезия
689 0 7
Да бъдеш лястовица в полет,
а крилете ти студът сковава…
Чакаща далечна пролет,
която спасение ти обещава…

Да бъдеш ласкава и енергична,
докато с цялата душа  трепериш...
Да бъдеш! С сила непривична
с топка огън зима да замериш!

И накачулени надничат мразовете,
копнеещи да те видят прималяла,
съзират само разтопени снеговете,
разпилени от пареща възхвала!

Да бъдеш светлина във мрака черен,
сред талази лед огън парещ ти да сбираш,
значи на сърцето си докрай да бъдеш верен,
да обичаш… дори това да значи, че умираш.


© Сиси Валентинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??