14.03.2019 г., 9:57 ч.

Да е светло! 

  Поезия
423 2 6

Разкъсани дните

някак минават. 

Нощите белег оставят -

на рани, вопли, въздишки. 

 

Утрото вплитат в нишки -

да го запазят. 

Там, в очите -

в едно с луната и звездите. 

 

Да е светло, топло! 

Дори, когато свършат дните

и нощите затворят в кръг мечтите. 

 

Да е светло в бъднините! 

 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??