13.12.2004 г., 17:44 ч.

Да живееш в С. 

  Поезия
834 0 3

Да живееш в С.


С. е градът,който не мога да гледам,
в който не мога да дишам нормално,
не мога да обичам истински,
дори цветята са мъртви край мен.
В С. живеят някакви хора,
имат си свои пътеки,
знаят откъде да минат напряко,
живеят в някакво странно разбирателство.
С. е град, за който мнозина мечтаят.
/Честно казано не разбирам защо/.
Все някак и аз свиквам със С.,
другото би ме убило, знам си го.
Но, със всичко се свиква,
нали знаете,
със лудите, със светофарите,
със затворените Божи храмове
и с омразата в очите на минувача.
В стаята ми свети тъжна крушка.
Все си пожелавам да не сънувам градове.
Несъвършенство, води ме нататък!

© Ясен Крумов- Хенри Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • лудите и сфетофарите...много твой ''подправки''
  • Прекрасно!Какво друго бих могла да кажа?
  • пак прекрасно...и мен тези градове,с толкова повърхностни хора ме подтискат.хората вече не усещат,че смисъла на живота е много по-дълбок.
Предложения
: ??:??