16.10.2011 г., 21:11 ч.

Да мога със тебе да бъда 

  Поезия » Любовна
895 0 11

На дявола бих се продала

да мога със тебе да бъда. 
Сърцето ми нека е спряло 
и нека това е присъда. 
Бих станала лъч светлина, 
потрепващ по твоите устни,
и капка изпита вода, 
щом мога така да те вкуся. 
Бих станала бледа луна, 
проникваща в твоята къща, 
където при своята жена
отново ти вечер се връщаш. 
Земя, по която да стъпваш 
и вятър, косите ти галещ. 
И спомен, отдавна забравен,
а всъщност в душата ти парещ. 
Бих станала дреха, която 
прилепва по твоето тяло... 
И нека това бъде грях, 
тежащ на сърцето ми спряло. 
И нека със лихвите плащам 
и всичко добро разруша. 
На дявола бих се продала. 
Без тебе аз нямам душа.

© Мариета Караджова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??