1.03.2007 г., 20:46 ч.

Да можех... 

  Поезия
884 0 8
В неделя даже Господ си почива,
но не и аз, защото съм жена.
Да можех вечер кротко да заспивам
след шантавата градска суетня.
Да можех и умора и проблеми
със мръсното бельо да съблека,
да можех да си кажа "Има време"
и възела от стрес да разсека.
Да можех да зарежа тишината,
да пея в понеделничния свят,
да върна пак безгрижието лятно
и люляци в съня ми да цъфтят.
Да можех да съм пак необуздана,
възторжена и пъстра като смях,
да бъда романтична и желана
и в шепи да събирам лунен прах.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??