10.01.2009 г., 20:45 ч.

Да можеш да видиш любовта! 

  Поезия » Философска
627 0 3
 

Разголвам душата си, пътнико!

 Спомени вятърът носи,

ще тръгнеш по път - без въпроси,

но истинска само ти ме копня,

как плаче без сълзи душата видя.

В очите ти, пътнико, звезден прах

от душата ми взел си на красивия смях,

понесен с вятъра пееш романси,

душата ти с моята в грях

приказки за тежки нощи разказва.

Прашни кервани се носят

в степи, дето любовта ходи боса.

Пътнико, чули зова на вълчица?

Видя ли как душата излита?

За сетен път тебе ще извика,

като стон и молитва в едно.

Пътнико... Това е живот!

В шепа трохи, самота,

да можеш да видиш любовта!     

© Радка Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Жулли и Милена !Радвам се , сте отделили миг за моите стихове.
  • Хареса ми!
  • Страшно ми хареса! Поздрави от мен! Впечатли ме много следното:
    "но истинска само ти ме копня,
    как плаче без сълзи душата видя.".
    Когато човек усеща така силно някого, наистина може да види всичко в душата му- скритите сълзи, дори любовта...






















Предложения
: ??:??