24.09.2009 г., 12:10 ч.

Да отвържем езиците на камбаните 

  Поезия » Друга
385 0 5

                                        Да отвържем  езиците на камбаните

 

Поезийо, моя участ нерадна, болко незаличима,

додея ми от твоите цветя и птици

в тресавището на баналните ти треви!

Време е да захвърлиш шарените боици

и да свалиш от небето мъртвите си слънца и луни.

 

Поезийо, сън мой недосънуван,

от въздишки "Ах!" и "Ох!" е вятърът, дето фучи.

Спри да плачеш! Повярвай ми, не си струва

пазвата си да квасиш с измислени сълзи!

 

Поезийо, упование мое и надеждо жива,

защо любовта даже направи  пленница

на слово пустинно и излиняло

и овехти с перото си ръждиво

олтара на нейното вечно тяло?!

 

Поезийо, моя сила и чудо необяснимо,

как искам да си стихия, пречистващ пламък,

а не натруфена да лежиш на смъртно ложе.

Събори зидовете на призрачния си замък!

Живеца пусни в кръвта й! Събуди я, Боже!

 

Поезийо, живот мой, хлебец и завивка,

напуснаха те, защото си днес една куха Барби.

Няма ги, няма ги волните строфи

и гневната истина в твоите дарби!

Вече си домошарката по пантофи.

 

Поезийо, връх мой и примамлива бездна,

защо са ти тия оди от хурките на баби?!

Хайде пеперудените ти крила да свалим!

Извиси отново огнени клади

и достойно да изгорим!

 

                                                      Диана Загора

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Здравейте мои братя и сестри -творци на перото,поклон пред вашата съпри-
    частност към скромната ми поезия.Великодушието и добронамереността на
    преценките ви имат огромно значение за мен.Изказвам ви моите човешки и
    искрени благодарности.Обичам ви всичките! Загора
  • За - "Камбаните"
    Поздрав!
  • Поздрав, за "Огнените клади"!
  • ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ЗНАМ,ЧЕ ЩЕ КАЖЕШ:
    БОЛКА И СЪВЕСТ,
    МЕЧТА, ОТКРОВЕНИЕ,
    РАДОСТ ЗА МЕНЕ СИ-
    СТИХОТВОРЕНИЕ.
    ПОЗДРАВИ!
  • Любовта понякога зазижда езиците на камбаните в пясъчните си пустини... но има и вечни пламъци...!
    Чудесен апел, камбанен стих!
Предложения
: ??:??