25.05.2008 г., 1:15 ч.

Да промениш света 

  Поезия » Друга
492 0 2
Да промениш света

Рисувам с непозната четка мисли,
прехвърчат из ума ми и се гонят.
Стените в тая къща са ми тесни,
вратата здраво е залостена.

Камбанен звън - тревога и надежда,
изригваща в душите безвъзвратно.
Тревожно мислите поглеждаш,
светът за теб е странно непонятен.

В едно се сливат плач и радост,
Луна и Слънце трудно се разделят.
Светът ли губи свойта бяла младост,
или пък хора се променят?

Че всичко взе да става много сложно..
Опитвам злото да изкореня.
Светът по-често взе да ме тревожи.
Нима не мога да го променя?...

24. Май. 08г.
17:08

© Люляк Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • прочетох...и много харесах...
    светът е стар и непроменим...поне засега...
    с обич за теб, Люляче красиво...
  • Целият свят е невъзможно да се промени от един човек... Затова промени хората около теб към по-добро, а те другите хора около тях и т.н. ТАКА ще се промени света Важното е да не се отказваме Поздрав за хубавия стих!
Предложения
: ??:??