19.02.2007 г., 13:11 ч.

Да те обичам... 

  Поезия
1135 1 17
Да те обичам -
значи да съм бряг,
залят от две морета
жадни:
на щастието -
в луд и вечен бяг,
и болката -
съпътстваща ме вярно...

И тези две стихии
ме поглъщат,
рушат и ме създават
без пощада;
отблъскват ме,
а после ме прегръщат
и правят любовта ми
все по-млада...

Да те обичам -
значи да съм цвят,
наситен
в жадно постоянство:
от светло утро -
късче смутен злак,
от нощ -
копнежното пространство...

От този цвят
в дъга изгрявам -
помежду твоите
и моите очи;
така завинаги
със теб оставам -
защото погледът ти
в мен звучи!...

© Мариана Папазикова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??