22.06.2010 г., 12:50 ч.

Да те сравнявам ли?!? 

  Поезия » Любовна
583 0 3

Да те сравнявам ли?!?

Теб да сравнявам?!? Омръзна ми вече...
Теб просто те има. Не си и измама.
Ти си шумнияτ ден. Ти си тихата вечер.
Моята тайна. Тази, за двама...
Ти си душеприказчикът. Ти си ми диалога.
Ти си мълчанието между редовете...
С мене си в радост. С мен си в тревога.
Ти си дъгата, събираща Земята с Небето...
Ти си ми Светлина, Усмивка, Надежда.
Не си ми тревица в хербарий, за спомен...
Щом си до мене, всичко е Нежност...
Колко съм малък... а светът е огромен...
Ти си моето ласкаво лято!
Целувката - жътва в знойния ден!
Теб да сравнявам?!? Просто помлят съм...
Тебе те има... и ти си до мен...

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ако всеки мъж ценеше жената до себе си поне на половина колкото теб,то светът би бил едно много по-добро място!Прекланям се пред таланта ти!!!Желая ти още безброй успешни произведения и непресъхващо вдъхновение!
  • Така е - една съпруга съм имал и имам!!!
  • Поздравления за нежния стих, Зем*!
Предложения
: ??:??