4.09.2008 г., 18:49 ч.

Да завием с обич този „къшей хляб”… 

  Поезия » Друга
1018 0 35
     

Делим ний синури и ниви,

и къщи, овехтели от дъжда,

сега потънали в... коприви,

стопаните им - във пръстта...

Делиме и продаваме надежди,

и любовта на наште прадеди,

труда им, техните копнежи

за по-добри и светли дни...

И в този миг забравяме, за Бога,

защо сме тук на този свят.

В душите ни прокрадва се тревога,

но хищна е проклетата парá...

Делим. Продаваме. И гният,

роднинските ни чувства мрат...

А малко трябва ни, за да завием

със обич този „къшей хляб"...

 

© Криси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??