2.05.2023 г., 8:10 ч.

Дай! 

  Поезия » Хумористична
146 1 1

Ден за ден със теб живеем...

Да плачем или да се смеем?

Че той, животът, ни удари

зверски, казал бих шамари.

 

Щом те пляскат, наболява

и се вдига шум и врява.

А аз обичам тишината...

Но, не стават ми нещата!

 

Бе, докога ще се мотаем!

Все пак, шамарите ги знаем.

Пък все се бутаме сред тях...

Направо си е пълен крах!

 

Я ръкави да запретнем!

Нещо готино да спретнем.

Та, дет' се вика, със каръка

да стане крайната разлъка.

 

Вярно, ний сме тъпанари...

Ала, верни сме другари.

Заедно, във бой и труд

нов ще сътворим етюд.

 

Яко ще ни дойде сила.

И тогава... майко мила!

Ще ни дишат прахоляка.

Те това от нас се чака!

 

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Щом те пляскат наболява...
    шут на философ прощава,
    че каръци гледат мило
    на етюдите в Курило,
    ден от ден е за другари,
    никой няма да ги свари...
    Пътищата се шегуват,
    истината, ако чуват...
    Шут известен е животът
    Майко мила, как е готин!

    Усмихна ме!
Предложения
: ??:??