16.02.2016 г., 7:44 ч.  

Дай Боже нам Сполука 

  Поезия » Гражданска
762 0 2

"Страната страда"

  Ние страдаме!

Никой не ти се доверява.

Всеки критикува, всеки се съмнява.

Родата си да търси, кой е", и кого изостави...

Късно е да му се понрави.

Mиш-маш сме си от вековете - Не го ли осъзнахме?

Именaта сменихме и езика развалихме.

Що не се обърнем или да се върнем?

Търсихме, а какво намерихме?

Горко ни!

Обърнахме го на просия!

Наведени, загърбени несигурни.

Накъде сега?

Тясно ни е - Никому не нужни.

Не виждаме ли? - Силният печели.

Кой на мекото да седне и върху парички да си легне.

Историята се подновява.С нея и Децата ни.

Да му мислим пък, е губене на време.

Чакай и се надявай "Човече"

Ако времето ти стигне, писмо ми напиши,

Аз да се зарадвам  и наследниците Mи!

 

Анастасия

7-2-2016

© Asya Dimitrova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Blagodarja ti cvqt
  • "Страната страда! Ние страдаме!"

    Няма кой да ни помогне, ако сами не го направим!
    Време е вече! От празно говорене няма смисъл, а от действия
    за нас си, за България! Иначе сами се отписваме от картата на Европа, нали!
    Слънчев да е денят ти, Ася!
Предложения
: ??:??