Някой някога намерил е парче земя -
наречен той бил откривател,
показал корона, наложил властта -
нарекли го завоевател.
Някой дръзнел да повярва в нещо друго -
сочели го вече еретик,
друг редил слова на листи – нежно, пък и грубо –
хората нарекли го лирик.
Ако някой пък застанел и покажел любовта си,
бил белязван с етикета "луд" –
луд ли бил наистина... и в съвестта си,
или просто в хорските души е всявал смут?
Аз виждам много в твоите очи,
но не ме наричай ти ласкател –
виждам тях и техните мечти,
защото просто те наричам п р и я т е л!!!
© Каролина Колева Всички права запазени