Jul 19, 2011, 9:39 PM

Дай му име... 

  Poetry » Phylosophy
849 1 5

Някой някога намерил е парче земя -

наречен той бил откривател,

показал корона, наложил властта - 

нарекли го завоевател.

Някой дръзнел да повярва в нещо друго -

сочели го вече еретик,

друг редил слова на листи – нежно, пък и грубо –

хората нарекли го лирик.

Ако някой пък застанел и покажел любовта си,

бил белязван с етикета "луд" –

луд ли бил наистина... и в съвестта си,

или просто в хорските души е всявал смут?

Аз виждам много в твоите очи,

но не ме наричай ти ласкател –

виждам тях и техните мечти,

защото просто те наричам п р и я т е л!!!

© Каролина Колева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??