23.11.2022 г., 10:21 ч.  

Далече 

  Поезия » Друга
129 0 1

Стягат се всички лимфи.

Не можеш да дишаш,

виждаш прииждащите нимфи.

 

Сърцето ти хвърчи от гнездото 

по-бързо от крила на колибри.

Ушите ти чуват само

отдалечаващия крясък на грифин.

 

Засилил пера към свят невидим,

гдето бдят паметни сили.

И Духа светий семпло се хили

над червения килим,

чийто край се бил разбридил.

 

Но не изтича последната капка

горещо чили

и пред хоризонта остават

само лъскавите колиби,

чиито керемиди

вятъра небрежно е обидил.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??