14.06.2019 г., 15:14 ч.

Далече, далече 

  Поезия » Друга
552 9 6

Посветено

 

Далече, далече,

където смехът е нетраен,

където сънят е молитвен мираж.

Далече отиваш. След тебе отчаян

домът ти заспива – най-тъжният страж.

Далече, далече,

където морето е спомен,

а океанът беснее  – тайнствен и див.

Далече отиваш. Светът е огромен.

Домът ти е малък, самотен и тих.

Далече, далече,

където приятели няма,

където усмивката всъщност е враг.

Далече отиваш. Домът ти е рана.

Проскърцва в забрава къщният праг.

Далече, далече,

където животът те чака –

опасен и огнен – нестихващ вулкан.

Далече си вече. В окото на мрака

проблясва домът ти – най-светлият храм.

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??