6.02.2017 г., 10:51 ч.

Далече от подли приятели 

  Поезия » Друга
1451 2 7

Не искам такива приятели, 
които нож зад усмивките крият.
Лицемерни долни ласкатели, 
а отровният зъб в мен забиват.

 

Не ми трябват жалки предатели, 
които зад думи подло се скриват. 
Безсрамно грабят душата ми,
а по рамото потупват ме мило. 
 
Не обичам подли "приятели", 
които злоба зад маските крият.
С черни краски цапат съдбата ми
и ками във гърба ми забиват...

 

Не, не искам такива приятели, 
които мечтите ми бавно убиват. 
Не желая да тровят душата ми, 
затова по-добре далеч от такива...

© Пламена Владимирова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Кюлче Приятелство »

23 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??