13.12.2011 г., 21:22 ч.

Далечен роднина 

  Поезия » Хумористична
359 0 1

– Пий до дъно!... Отново наливай!

Още... Още... Защо ти е лед?!

Пий го чисто! Наздраве!... Не спирай!

Я не ми се излагай, брат'чед!

 

– Де да знаех, че бил си роднина!

Мислех – нямам си вече рода-а-а!...

А пък то... ето, мина година,

откогато баща ми умря...

И те срещам!... Макар че случайно

всичко става... Ах, радвам се аз!

Где се губеше толкоз потайно?!...

 

–Айде– гълтай, че още си в час!...

Бързам сейфчето да ти опразня!

Вземам чанта, палто, телефон...

А за сбогом – целувчица мазна:

да ти спомня за кражба... без взлом!!!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??