22.06.2007 г., 8:15 ч.

Далечният светъл прозорец 

  Поезия
498 0 8
Далечните светли панелни прозорци
бродират с лъчи по лицето на мрака,
задават ти куп неудобни въпроси,
напомнят, че някой не спи, а те чака.

Примамват със спомен за ласка уютна,
за дъх на канела и прани пердета,
за топла усмивка, която, нечуто,
завиваше нощем и теб и детето.

Далечният светъл прозорец панелен
греха изличава от твоите мисли
и все те привлича с дъха си канелен,
и с женска любов - прозаична и чиста.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??