Протягам си ръцете да се стигна,
а още съм в обувките на мама.
И колкото и да премрежвам мигли -
сълзя, че си ожулих пак коляно.
Изтърсих се от люлката и ме боли.
Поляната е цяла в комунига.
Ръцете ми са две разцъфнали липи -
прегръщат тебе, но до мен не стигат.
Радост Даскалова
© Радост Даскалова Всички права запазени