11.06.2020 г., 17:50 ч.

Дали... 

  Поезия
1627 24 37

А дали ще го има морето след нас,

ако лятото босо на плажа дотича

и подкани вълните пак нежно на валс

да танцуват със бриза. И да бъдат обичани.

И дали ще замлъква прибоя, опрял

бели пенести длани в скалите, където

всеки изгрев се ражда, водите огрял.

И се чува на времето само сърцето.

И дали ще крещят всички чайки така,

че звездите да слизат по-ниско и ниско,

и ще може луната да хванеш с ръка,

ако само посегнеш... Ако само поискаш...

И дали в раковините, топъл и тих,

ще се сипе от пясъка приказен глас,

да разказват така, с най-красивия стих,

че ще бъде морето...

                                          дори и след нас.

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??