18.08.2015 г., 10:51 ч.

Дали да споделя? 

  Поезия
485 0 3

Замислих се… Дали да споделя, че

съмняващия се Човек боготворя?

Невярващ в нищо и във всичко вярващ,

сломяващ със своята мисъл глупостта

на лакираното самомнение,

вглъбенотих, знаещ, че може да греши,

безспирно изпитващ нови идеи,  

въпреки всичко, пак готов да продължи.

С красив ум доказателствата следващ,

нетърпящ властници, намеса и лъжи.

Човек, обикновен, но крепящ Света.

Споделям… Той е. Него аз боготворя.

© Росица Танчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??