1.07.2016 г., 11:50 ч.  

Дали и Бог е сляп и глух 

  Поезия » Философска
580 2 2

„Нека боси крачим, нека помълчим!

Аз ще помълча с твоето мълчание.”

                                     Яхя Акбулут

 

Усетиш ли, че не съм при тебе,

не ме търси - ще получиш вест.

За малко съм на гости у Господ.

Черпим се с амброзия - от чест.

 

Знаеш, недолюбвам коктейли.

Харесвам неподправения вкус.

Пиячите на мътните напитки

бистрят с тях душевния си смут.

 

В душата твоя светят сто светулки.

В дланта си храниш соколи и орли.

Линеят знойни, парещи спомени

в прегръдки на копнежни утрини.

 

Дали и днес злото да загърбя мога,

от нектара лъчист на покоя да пия?

Мога и по асфалта да походя боса,

щом трябва – да съм сляпа и глуха.

 

И така, ни видяла, ни чула дивото,

с благослов простих непростимото.

По дърво с плод зрял камъкът е гост.

С елексир от мъдрост вдигаме тост!

 

Samadhi 

Гюлсер Мазлум

01.06.2016

 

© Гюлсер Мазлум Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не за да те нараня не го слагам в "Любоми"...
    Това ще го направя утре.
    Дано така ти подаея още един ден удоволствие! 😃
  • Чета го...не знам за кой път, още от датата на публиикуването! Силно и стилно стихотворение! Житейско и искрено! Послание и усещане!
Предложения
: ??:??