26.06.2008 г., 15:35 ч.

Дали не може 

  Поезия » Друга
639 0 22

Под стрехата, над прозореца,

в къщата на село, у дома

две лястовички в ранна пролет

вият своите гнезда.

 

А не след дълго време чувам

нежен, птичи глъч и песен,

от мънички яйца се люпят

пилци, за да отлетят на есен.

 

И цяло лято като наблюдавам

деня им - даже през нощта,

за разлика от хората се наслаждавам

на любов и птича доброта.

 

Не видях ни завист, нито злоба,

както при Човеците, уви,

и питам се дали не може

като птици волни да сме и добри?

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??