2.06.2010 г., 12:07 ч.

Дамата с тъмни очила 

  Поезия
575 0 4

Прошарена коса, сплетена на кок,

фибичка грижливо кичура прибира,

ноктите червени, качила се на ток,

дама своите маниери демонстрира.

 

Наперено върви, вирнала глава,

с стъпки умерени, малки и кокетни,

скрила си очите зад тъмни очила,

сяда във трамвая с грация страхотна.

 

Останах да я гледам... Никъде не слезе,

само гордо през прозорчето надничаше...

Очилата й ще скрият, докато излезе,

самотата, на лицето й изписана.

© Някоя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??