25.03.2008 г., 22:40 ч.

Daydream 

  Поезия » Философска
609 0 2

Грозно се усмихва самотата
иззад ъглите на моя прашен ум.
Кърши тя на волята крилата
и овреме заглушава всеки шум.

 

Сам, но неприемано буквално,
търся сили, за да продължа напред
и воден от старание незнайно,
се боря да въвеждам всичко в ред.

 

Обичан, мразен, безразличен,
следвам своя ефимерен двойник.
Не мразя, но и не обичам.
Светец съм аз, но с нрава на побойник.

 

Песимизъм вечно все ме следва
и се опитва да прекърши моя хъс.
Но аз съм силен и преследвам
своите цели, даже в сняг и дъжд.

 

И ако не успея да постигна
туй, що съм наумил да сътворя,
то и малките неща ми стигат -
вярата, надеждата и любовта.

© Диян Каролев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??