21.09.2007 г., 21:00 ч.

"Де е България" 

  Поезия
767 0 9

"Я надуй дядо кавала"

за да викна като хала,

"песента си за човека"

и съдбата му нелека!

"Тежко, брате, се живее"

трудно ще се оцелее,

с тия празни портмонета

ще сънуваме кюфтета!

Своето място във живота

зная - аз съм безработен!

"Като няма прокопсия",

нейде в странство ще забия,

тъй "немил, недраг и клет",

без пари и без късмет,

аз, неканеният гост,

нейде там, под някой мост,

ще пробудя тишината

с "питат ли ме де й зората"!

© Любомир Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??