2.12.2015 г., 17:05 ч.  

Декемврийският вятър 

  Поезия
336 0 4

Декемврийският вятър

 

Накъса набързо студените жици

и хукнал във всички посоки,

накичи клонаците с пъстри торбички.

И ненадейно спря токът.

 

Макар и очаквана, изненада ни зимата.

Набързо запалихме свещи,

нахвърлихме наръч дърва във камината

и стана горещо.

 

Отвън се чува на вятъра воя-

проврял се през сухите клони

и спрял изведнъж, досами, на прибоя-

вълните как гони.

© Мари Елен- Даниела Стамова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??