3.12.2007 г., 13:25 ч.

Ден коравосърдечен 

  Поезия » Друга
717 0 11
   

Разби усмивката на малкото дете

този ден коравосърдечен.

Сълзи потекоха по нейното лице

и траурът за нея ще е вечен.

 

 

Едно дете, едва проходило,

в ръцете живота си поема.

Щастливите дни е отложило

и радостта си то отнема.

 

 

 

С какво заслужи, Господи,

дете прекрасно и учтиво,

да страда ден и нощ,

за туй, що не е открило.

 

 

Студено му е във душата

и сърцето му е разбито.

Излитна му мечтата,

пред всички на открито.

 

 

Отива си с баща му

всяка мъничка усмивка.

Пред камъка студен лежи и плаче

и пита се: "Защо не съм щастливка?"

 

 

Разби усмивката на малкото дете,

този ден коравосърдечен.

Сълзи потекоха по нейното лице

и траурът за нея ще е вечен!

© Пламена Добрева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??