1.06.2023 г., 10:10 ч.

Ден прекрасен 

  Поезия » За деца, Друга
244 5 8

Когато утрото погали ме с перцето,

с изгрева носещ детската радост.

Аз ще тичам с щастие в сърцето

изпълнено с обич и младост.

 

Първи юни е ден прекрасен.

На децата празник е забавен.

Слънчев ден – топъл и  ясен

друг на него няма равен.

 

Подаръци чудни всеки ще получи.

В детски смях денят ще премине.

Може песен детето да научи

и в радостни игри деня да отмине.

 

Мамо, татко донесете ми радост!

Стая пълна с книжки и играчки.

Спомнете си детството и вашата младост

време изпълнено с хапливи закачки.

 

Първи юни с любов го славим –

ден на децата по света.
Снимка за спомен ще направим

пъстра като пролетта.

 

Автор: Виктория Милчев

P.S. Честит първи юни на всички малки и пораснали деца!

© Виктория Милчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??