29.02.2012 г., 10:32 ч.

Ден за прошка 

  Поезия » Друга
616 0 0

            Ден за прошка

 

 

Днес е ден за прошка, мамо,

но ти не си до мен да се простя,

свещичка в цветето запалих само,

обърнах се и заридах.

Както преди не мога прошка да си взема,

с чинийка баница в ръка,

ръката ти грижовна да поема,

да ти подам парче от бялата халва.

Прости ми, мамо, ако можеш,

от небето прошка ми прати,

че на скръб душата ти подложих,

не бях до теб в последните ти дни.

Сега болея, очите ми изтекоха в сълзи,

липсваш ми и страшна е смъртта.

Мамо, ако можеш, ми прости,

все пак, целувам ти ръка.

 

 

 

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??