23.04.2008 г., 8:57 ч.

*** (Денят е крив пирон....) 

  Поезия » Друга
805 1 8
            ***
Денят е крив пирон.
Да се обичаме, защото
времето преяжда
            със телата ни
и ти,
всезнайко,
къде ухо ще търсиш –
            да го пълниш със въпроси.
Нищото си има друго име
и устата ти със него ще затвори.
Цитиращият бога
            онемява
пред немия невежа неподвижен.
Хилядократно мравката залита
докато извърви една от твойте крачки.
И само звук от много болка
смислен шум е
            във вселената.
Гордостта си разпъни
подобно шатър
и там се скрий от светлината.

Денят е крив пирон
            забит във времето,
на който можеш
            да си окачиш съдбата.

© Константин Делов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??