26.08.2006 г., 11:21 ч.

Денят и нощта 

  Поезия
564 0 2
Нощното небе... самотната луна... звезди милиарди светят горе... а тя е все тъй сама... Всичките звезди я греят... осветяват нейното лице... но тя не ще да ги погледне... за Слънцето е само нейното сърце... Чака го Луната бледа... цяла вечност чака... и тъжно все към долината гледа, когато си отива мрака... Нейното слънце се задава, усмивка озарява лунното лице... но това... за кратко е това - Луната се предава и оставя денят в Негови ръце. Осветява той денят, разпръсква нежно своите лъчи... и ето, вече негов е светът, но той все Нейното име мълви... Той също я чака - тя знае... и също плаче и тъжи, нищо, че грее - той на мъка ухае, всеки ден така - докато се стъмни... И гонят се така те цяла вечност, и без глас тихо се зоват... казват всички - безсмислено е всичко, но влюбени сърца са - няма да се предадат.

© Белослава Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти!
  • Дано не се предадат!И това стихче е хубаво...Пресъздала си героите в луната и слънцето, и става още по-интересно за читателите./6/
Предложения
: ??:??