26.05.2010 г., 23:31 ч.

Детето с неизбежен свят... 

  Поезия » Философска
560 0 1

 

Слязох от влака -

бях вече на гарата...

Навлязох отново

в неизбежния свят...

 

В света без основи,

без цели,

без радости...

 

В света на дете –

без път и само...

...

И смяташ,

надяваш се...

... че ще му вдъхнеш...

... вяра...

... че ще му вдъхнеш...

... надежда...

Че този път ще успееш!...

Че този път детето...

... детето ще намери кураж –

да порасне!...

...

Но минава ден,

минават два...

Минават и надеждите

 за промяна...

...

Стоя отново на гарата –

чакам влака -

поне мен да спаси...

 

Смазана след провала,

отчаяна от неизбежието...

... от неизбежието

на това дете...

... от лутането

между безразличие

и отчаяние...

 

Обезверена...

Осуетена...

 

Аз чакам влака...

Чакам своето спасение...

...

................................................

Защо е толкова задушаващ,

защо е толкова неизбежен...

... този сив свят?...

... тази картонена кутийка?...

.................................................

.................................................

...

Влакът ми идва,

с посока – към бъдеще...

Аз се качвам

и тръгвам напред...

И оставям отново зад себе си,

чакащо...

... детето... с малкия му,

неизбежен свят...

.....................................................

..........................................

...........................

..............

...

© Лилия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Влакът ми идва,
    с посока – към бъдеще...
    "Аз се качвам
    и тръгвам напред...
    И оставям отново зад себе си,
    чакащо...
    ... детето... с малкия му,
    неизбежен свят..."
    Има един път и той е напред!Поздрав!
Предложения
: ??:??