24.08.2007 г., 15:49 ч.

Детето в мен 

  Поезия
2678 0 18

Все още съм невинното момиче,
със бледите неясни очертания,
което тихо в спомените тича,
сред цветя с невидими ухания.


От извора напълних стомни
с кристално чиста свобода,
донесох ти, а ти си спомни,
че пил си от нея, вместо вода.


Танцувах и сред падащи листа
и бях им в танците учител,
едно от тях запазих във дланта,
то бе на есента вестител.


Не ми попречиха коравите години,
в душата ми останах си дете,
а очите ми обичащи, наивни
начало са на път към моето сърце.

© Елица Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??