23.06.2023 г., 14:01 ч.

Детска мечта 

  Поезия
179 2 0

Безгрижно си расте по люлки и алеи,

изглежда отстрани глупаченце наивно.

Животът му е книга преливаща с идеи,

извиква умиление детенцето невинно.

 

Какво би станало, ако решим да се смалим

в съзвучие със Господа да помечтаем?

До образа и ръста на дете да се снишим,

да се оставим доверчиво Той да Го извае.

 

Пораснали във зло, поквара и вина,

затънали в угриженост, тревога,

непознаваеми от мрака и греха,

какво би станало, ако като дете потърсим Бога.

 

Детето в нас Творецът да възстанови,

сърцето ни невинно отново да запее.

Вярата в Сина разпънат може да ни промени.

за среща с Него детето в мен копнее.

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??