14.11.2013 г., 17:45 ч.

Детска онкология 

  Поезия » Друга
987 0 3

Детска онкология

 

Остават колко?

Месеци... година?

Остават колко, докторе,

кажи?

Оттук да се порадва

на небето синьо,

оттук да помечтае

като бяла лястовица

как ще полети...

Обхождаш, докторе,

заспали коридори,

завити с детски сънища -

усмихнати лъчи.

А сутринта

все някое легло ще се намери

с изпънати чаршафи

и отлетели, докторе,

задавали въпроси, чифт очи...

© Лакрима Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??