28.03.2013 г., 17:54 ч.

Деветата вълна 

  Поезия » Друга
458 0 1

Когато си несигурен и те е страх,

не тръгвай никога по стръмното.

Ако не си плувец и нямаш бряг -

не влизай във море по тъмното.

 

Ако остри пирони насън те бодат

и съвестта ти дращят без милост -

замисли се, човече - очите ще спят,

но вътре в тебе е гнило.

 

Ще може да се сбъдне само този,

на който сърнички спят на коленете.

Който може на гръб да те носи

и се бори за мир на планетите.

 

Който с грапави пръсти рисува

и спасява делфини в моретата.

Жадно, до дъно целува

и по стръмното гони вълната -

                         онази - деветата!

© Румяна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И Айвазовски ни е показал какво означава деветият вал, но там идеята е друга. Поздрав!
Предложения
: ??:??