Люлее пътник срещу вятъра стебло,
а споменът – болящ до корен,
препъва го с последното листо,
но път не гледа синьото отгоре.
Завърта по часовниковата стрелка
градежа на човешките копнежи
и сее вярата, че тук ще е така,
ако не е – е, кой ще забележи...
Наоколо – ни гръм, ни светлина,
сълзата му в небе не ще да пада,
а бурята отдавна не расте в калта.
В душата му дъждът от суша страда.
© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Когато наближава буря, някои строят стени, други - вятърни мелници »
Поздравявам те.