Mar 10, 2020, 11:47 PM

Диагноза 

  Poetry » Other
1012 5 18

Люлее пътник срещу вятъра стебло,

а споменът – болящ до корен,

препъва го с последното листо,

но път не гледа синьото отгоре.

 

Завърта по часовниковата стрелка

градежа на човешките копнежи

и сее вярата, че тук ще е така,

ако не е – е, кой ще забележи...

 

Наоколо – ни гръм, ни светлина,

сълзата му в небе не ще да пада,

а бурята отдавна не расте в калта.

В душата му дъждът от суша страда.

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??