5.11.2011 г., 10:16 ч.

Диктаторите в сянка 

  Поезия » Гражданска
715 3 8

ДИКТАТОРИТЕ В СЯНКА 

 

                                В памет на човека, отдал живота си

                                 за свободата на своята Родина...

                                 Истински свободен е само този,

                                 който икономически е свободен.

 

Във сянката на власт могъща.

Под булото на “демократи”.

Отиват си и пак се връщат –

лица различни, но познати.

 

В света на Оруел се будим

с души от  глупост оскотели.

Нормалните наричат “луди”,

а лудите са ни повели...

 

Не знаеме къде сме още –

в кръга, от камери опасан.

А дните ни са бели нощи,

в които вълци вият бясно.

 

И пак там, някъде далече,

летят ракети, бомби падат.

Заспиват във съня си вечен

деца, жени, мъжете млади.

 

В нощта убийците платени

изчезват с бързи самолети.

А пясъка топящ се стене

и сухата пустиня свети.

 

Но кой в злодейство е облечен? –

човекът в шатрата си бедна...

Или дошлият отдалече,

убил надеждата последна.

 

Диктаторите в сянка никой

не ги вини, че са палачи.

Тълпи и медии ликуват,

а свити в мрака жертви плачат.

© Любен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??