12.10.2023 г., 11:36 ч.

Директиви 

  Поезия » Свободен стих
113 0 0

 

              Д И Р Е К Т И В И

 

Книга втора,глава четвърта,

от двайсет и шести до трийсет и първи куплет,

нещата казани са така,

като подредбата във букет.

 

Избран прецизно народ

много отдавна,българският,

а ученикът щом е готов,

учителят вече е на подход.

 

Царичина не беше сбъркан проект!

Сбъркани хора се заеха,да го решават,

след Краха им виси той като Дамоклиев меч

и сочи на цивилизацията ни краят.

 

Буквално се казва,че иде реч за Енергия,

със същата написан бе и романа,

днес ясно се вижда,че със земни стратегии

не може,да бъде кризата овладяна.

 

На шести Декември изтичат трийсет и три години

от началото на този Съдбовен проект...

Светът потъва в нови руини,

не решил на времето Сакралния Тест.

 

Не се състоя съборът важен на Рожен,

но Рожен слезе по Магистралите,

блокадите са затова,че не можем,

на Енергетиката да решиме проблемите старите.

 

Конфликт след конфликт планетата ще заливат...

Украйна,Нагорни Карабах,днес Хамаз в Палестина?

В Стихии и Пандемии телата ни ще изстиват,

докато Земята се превърне в Апокалиптична пустиня.

 

Решение има,но понеже е просто,

по принцип такива са гениалните принципи,

напразни усилия на Умниците ще им костват,

на Господ в Директивите да надникнат.

 

07.10.2023г.гр.Свищов 

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??