3.11.2010 г., 13:01 ч.

Дирята 

  Поезия » Любовна
754 0 5

Дирята


Написано по "На моста" от Деян Иванов


Много време мина в търсене на диря,

водеща до моста след пътечката в гората.

Много време мина в борба със Вихъра,

който все ми попречваше да хвана следата.


Както вълна без жал отмива изписани в пясъка символи,

така и Ураганът заличаваше показалите се за миг следи.

Отново и отново стигах до началото на калната пътечка.

Отново и отново спъваха ме остри скали, но това не ме сломи.


Денем краката уморени не знаеха що е покой.

Нощем нуждаех се от сухо местенце, но валеше порой.

Накрая гладът ме сломи, паднах на колене и тихо помолих се Богу.

За секунда мернах следата, ала Вихър неканен в отчаяние ме обу.


Като мълния из небесата безкрайни ангел светъл пред мен се яви.

За миг с един пръст замахна и лесно буйните ветри възпря.

Погледна ме с усмивка на уста и посочи ми в калта - дирята се появи!

Не след дълго славейче запя прекрасната си песен и слънцето изгря.


От щастие заплаках, не можах да се сдържа.

Моят ангел ме прегърна, сподели с мен радостта.

Заедно поехме през широколистната вековна гора

и не след дълго, хванати за ръка, крачехме усмихнати по моста.


Йоана Р. Николова

01.11.2010г.

~02:09~

за Деян Л. Иванов (моят ангел)

© Йоана Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Деян не само ме забелязва,а и ми връчва щастието и любовта си всеки ден!
    Благодаря ви
  • Дано любовта не просто кацне на рамото, а остане там! Дано Деян не само те забележи, а и да те разбере правилно и да ти връчи щастието, което всеки заслужава!Успех и поздрави за хубавите думи в стиха! Благодаря за искрените ти пожелания към мен и да се връщат!
  • "Много време мина в борба със Вихъра,
    Който все ми попречваше да хвана следата."
    Поздрави, миличка!
  • хубав стих,Йоана
  • Щом твоят ангел е до теб и сърцето ти е чисто, както е чисто и поетичното ти послание, ще има път и светлина пред теб. Поздрав за хубавите стихове!
Предложения
: ??:??