2.10.2019 г., 17:39 ч.

Дишащи разстояния 

  Поезия
497 0 0

ДИШАЩИ РАЗСТОЯНИЯ

 

Зеници, запечатали очарования,
от детско гукане и волен смях,
сега слепеят в мрачно отчаяние
от свой ли, чужд ли тежък грях.

 

Устни, стиснати до кръв, немеят
в спомена за хиляди целувки.
Пръстите в празни длани леденеят,
докосвали някога с нежни милувки.

 

Сърцето... разкъсва се на парчета.
С тях пъзелът едва ли ще се нареди.
Отдавна... на децата босите крачета
оставиха в душата кървави следи...

 

02 10 2018

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??