10.04.2020 г., 8:41 ч.

Дистопия в ,,ма,, мажор 

  Поезия » Хумористична, Гражданска
974 0 0

Като достолепна личност

на гише се наредих

да получа своя нов

документ за самоличност.

‘Според новата програма

трябва тука да подпишеш...‘

и ми връчи формуляр

изрусена млада дама.

‘...че поне по час на ден

гледаш бТВ реклама.

А отдолу за добавка,

че редовно си купуваш

талон за търкане от ‚Лафка‘.

И хитруване да няма -

ще те съдим за измама!‘

 

Аз и викам изумен:

'Абе вие ... ваш‘та мама,

вие нямате ли срама!

Май ме взехте за кретен.'

И излязох възмутен.

 

Легнах грохнал на дивана

и си пуснах ‚Панорама‘.

Там се вихри люта драма –

прокурорският доклад

как громят престъпна група

за разнасяне на смрад.

‚Наблюдавах ги под лупа –

сто контейнера за смет

и над триста помияра!‘

казва важен прокурор.

‘На коварната престъпност

ний надежден сме отпор!

Задържахме ги под стража.

В скоро време ще ги смажем!‘

 

Тъй, внезапно облекчен

и без капка колебливост,

най-спонтанно се провикнах:

‘Все пак в този сбъркан свят

имало и справедливост!‘

© Веселин Данчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??