5.03.2010 г., 20:43 ч.

Джумаята 

  Поезия » Друга
455 0 0

 

 

                  За всекиго си бял площад

                  Сред руините на античния град

 

 

                  Вехтото и новото време

                  Мерят с изпотени мишци

                  Узрелите камъни на възрастта ми

 

 

                 Продавачи на сенки

                 На души и на сънища

                 Стоката си на тебе излагат

 

 

                 В златната есен

                 Всички паднали звезди

                 Тук подслон намират

 

 

                За мене си каменно сърце

                По тебе измервам пулса на живота

                Върху камъка с мед и мляко

 

 

                Но могло ли е да бъде другояче

 

 

© Янко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??