27.09.2020 г., 21:41 ч.

Днес 

  Поезия » Философска, Гражданска, Друга
335 0 0

Пиедесталите са твърде много.

И култовете, и страхът от висшите.

Пропадналите аплодирани са с грохот,

безименни са носещите кръстове.

 

И прах в очите. Но не е от стъпките

на праведните, в пътя към Голгота.

Измамата не скрива мъката

на клетниците, вярващи в доброто.

 

Не са невидими! И жадни са за истина.

А струват се далечни в полумрака.

Но точно там, в краката на потисника,

умира робът и възкръсва свободата.

 

 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??