27.12.2022 г., 9:47 ч.

Днес храмът ти вратите си отвори... 

  Поезия » Любовна, Строги форми
607 2 0

Днес храмът ти вратите си отвори

и светлина вълшебна ме обгърна.

И творчески в небесните простори

най- синьото явление се върна.

 

Лицето на надеждата да зърна -

благовещение е епохално.

Сред мрака вярата ми не посърна,

не паднах в пъкъла многострадално.

 

Привличането ти е нереално,

прехвърляш всичко в земната представа.

Отвъд... о, в измерение астрално

всенежната ти хубост засиява.

 

Отново влизам в храма ти чудесен...

Ти ме посрещаш с живата си песен.

 

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??