19.11.2010 г., 21:18 ч.

Днес и Вчера 

  Поезия » Гражданска
511 0 2

Дали днес не е вчера

Или вчера е днес

Опитах път да намеря

Но загубих интерес

 

Вървях по пътя напукан

главата пееше песен

"Върви и да не ти пука

животът е весел и лесен"

 

Лампите светеха в хлорово жълто

а аз бях набучен със нож

Вървях и си мислех "Умирам напълно

и сливам се с пустата нощ"

 

Пада мъглата в сиво обагрена

Дишайки гледам напред

Но пътя го няма - душата покварена

искаше огън и лед

 

Дадох ù всичко, но мен си изгубих

Изгубих достойнство и чест

Питам се пак дали днес е вчера

и вчера ще бъде ли днес

© Павел Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • има поне още десетина, стига да смогна - ще ги кача
  • Началото е отлично.Дано има много други,Аз 6те те чета,за6тото харесах.
Предложения
: ??:??